Over mij

‘Het voelt af en toe net of ik kan toveren’

Wie ben ik
Mijn naam is Vera en ik woon en werk in Almere.
Ruim twintig jaar heb ik in de zorg gewerkt als doktersassistent, in kleine en grote gezondheidscentrum en een aantal ziekenhuizen. Waaronder de laatste jaren in het Flevoziekenhuis in Almere, op de polikliniek urologie.
Na mijn afstuderen in de Chinese geneeskunde heb ik het runnen van mijn Acupunctuurpraktijk gecombineerd met een parttime baan in loondienst. Sinds 2022 heb ik de stap genomen en ben ik uit loondienst gegaan, dit heb ik nog tijdelijk gecombineerd met een ZZP functie in het Flevoziekenhuis naast de Acupunctuurpraktijk. Momenteel ben ik helemaal gestopt in de zorg en richt mij nu alleen nog op de Acupunctuur.

Zelf heb ik in het verleden geworsteld met verschillende pijnklachten.
Pijnklachten die een komen en gaan hadden, maar ook een pijn die twee jaar lang mijn leven zo beïnvloede waardoor ik moeizaam kon bewegen. Van de huisarts naar de fysiotherapie en uiteindelijk naar de specialist waaronder de pijnpoli. Niks leek mij te helpen.
Ik nam steeds vaker afstand van mijn eigen lijf als overlevingsstrategie. In betere tijden probeerde ik te sporten en in slechte tijden stopte ik het sporten weer.
Nu achteraf gezien schreeuwde mijn lijf om aandacht, maar daar had ik toen geen benul van.

Na een twee jaar lang intense pijn te hebben gehad aan mijn staartbeen, dat operatief is opgelost, probeerde ik weer in beweging te komen. Taichi en Qigong kwam op mijn pad. Langzaam leerde ik weer contact te maken met mijn eigen lijf. Maar dit ging niet zonder vallen en stoten. Een slijmbeursontsteking in mijn schouder gooide roet in het eten. Iemand uit mijn omgeving adviseerde mij naar een Acupuncturist te gaan.

Hoe mijn interesse voor Acupunctuur ontstond
Acupunctuur daar had ik nog nooit van gehoord, laat staan dat het zou helpen bij pijnklachten. Hoe kan een naaldje zoveel verandering brengen in je lichaam?

Nu moet ik bekennen dat ik niet direct de opleiding ben gestart. Het heeft nog even een periode gesudderd voordat ik genoeg moed had om de opleiding te starten. Het laatste duwtje dat ik nodig had kwam van mijn Acupuncturist in die tijd, ze vroeg zich af waarom ik nog geen Acupunctuur studeerde, gezien ik altijd wilde weten hoe Acupunctuur werkte.

In 2015 begon mijn reis in de Chinese geneeskunde, richting Acupunctuur.
Zo dat was even een andere kijk op het menselijk lichaam dan de Westerse geneeskunde die ik was gewend. Maar ooohhh zo de moeite waard. De Chinese geneeskunde kijkt op een andere manier naar het menselijk lichaam. Ik weet nog dat er op dag één in de studie werd gezegd ‘je zult vanaf nu alles om je heen anders gaan zien; de natuur, het menselijk lichaam, echt alles’. Ik kan je vertellen ze hebben niet gelogen.

Naar mijn idee is mijn wereld veel voller en mooier geworden met deze informatie. Het heeft mij ook meer inzicht gegeven in ‘wie ben ik’. Door jezelf beter te begrijpen kun je anderen beter helpen. Na mijn studie Acupunctuur heb ik meerdere bijscholingen gevolgd in de pijnbestrijding.  Dat ik mensen met pijnklachten wilde helpen wist al voordat ik Acupunctuur ging studeren.

Elke keer doe ik een vreugdedansje in mijn hoofd als ik na een aantal naaldjes zetten al verbetering zie ontstaan. De opluchting in de gezichten van mensen te zien als je de pijn op dat moment verminderd of even wegneemt doet wel wat met je. Het voelt af en toe net of ik kan toveren. Mijn dag kan niet meer stuk als ik weer iemand heb mogen helpen.

Het menselijk lichaam heeft altijd mijn interesse gehad, ‘hoe werkt ons brein?’, ‘wat gebeurt er als we pijn hebben?’, ‘hoe zit ons lichaam in elkaar?’. We kunnen zoveel meer dan we zelf vaak denken. Het lichaam is zo ingenieus in elkaar gezet dat het veel problemen zelf kan oplossen als we maar goed voor ons zelf zorgen.

Wat je nog verder over mij mag weten:

  • Door mijn omgeving wordt ik beschreven als een rustig en empathisch persoon die gedreven en doelgericht in het leven staat.
  • Ik woon samen met mijn hond genaamd ‘Puk’. Puk is een Jack Russel reu die altijd vrolijk in het leven staat en zijn motto is ‘hoe meer zielen hoe meer vreugd’, kwispelend groet hij iedereen die we tegen komen. Op de maandag mag hij nog wel eens mee naar het werk. Natuurlijk informeer ik altijd even vooraf of iemand allergisch is. Het liefst ligt hij tijdens de behandeling te slapen.
  • Wandelen is een van mijn hobby’s, voorkeur met de hond. Maar ik zit ook graag achter de naaimachine om kleding te maken. In de winter zoek ik mijn ontspanning graag in het leggen van een grote legpuzzel, het liefst 1000 stukjes of meer.
  • In 2009 ben ik afgestudeerd als sportmasseuse en in de loop van de jaren heb ik mij meer gericht op ontspanningsmassages. Een aantal keer per jaar vind je mij als masseuse op evenementen als ‘Elfia’ en ‘Castlefest’, hier werk ik samen met een team van masseurs/therapeuten onder de naam ‘Rumah Senang’.